english language

Gordon setr Fiorchara

27.2.2016

Dnes je to deset let co jsi přišla na svět a změnila můj život. Od prvního dne jsi pro mě obrovskou inspirací a stále se od Tebe učím, co je opravdu důležité. Díky Tobě je můj život mnohem bohatší a já děkuji za každý den, kdy stojíš po mém boku.

Irský setr

9.2.2016 - Zirečkova štěňátka Pearl Moravia jsou na světě

Poprvé ve svém životě jsem měla možnost být u toho a s obrovskou radostí, dojetím a pokorou mohla přivítat na svět Zirečkova štěňátka v chovatelské stanici Pearl Moravia. Byl to pro mě velmi silný zážitek a já moc děkuji chovatelce Janě Vajdíkové za tuto možnost. Veškeré informace o tomto vrhu naleznete na webových stránkách Chovatelské stanice Pearl Moravia.

Gordon setr

14.1.2016

Uplynulý rok byl pro nás se Zirečkem mnohem pestřejší než ty předešlé a já jsem vděčná za všechny zkušenosti, zajímavé lidi, nové přátele i nepřátele které nám přinesl. Měli jsme v plánu absolvovat trošilinku výstav, pár zkoušek a co nejvíce honů. Ze všech těchto činností jsem já měla respekt a obavy. U výstav jestli si Zireček dokáže udržet ve výstavním kruhu potřebnou jiskru, u zkoušek zda ho po dvou letech volnosti bude bavit nezbytný dril při výcviku a u honů zda si po téměř třech letech, kdy mu byla tato činnost z různých důvodů odpírána, dokáže vzpomenout na vše potřebné při praktickém lovu. Zizu ale na rozdíl ode mě žádný respekt ani obavy neměl. Při jeho na nějakou dobu posledním představení se ve výstavním kruhu, se mi tajil dech "...ZASE..." a neudržela jsem slzy "...ZASE...". Výcvik ho nesmírně bavil a při samotných zkouškách pracoval spolehlivě a ze všech sil se snažil napravovat všechny mé vůdcovské chyby a co se týká honů... to byla pastva nejen pro oči ale především pro srdce. Za jeho vrozené vlastnosti, získané dovednosti, disciplínu i loveckou vášeň, kterou při své práci předváděl, si vysloužil nemalé uznání při různých způsobech lovu v několika mysliveckých sdruženích. Dnes je Zirečkovi pět let. Strašně to letí... Proto se naším mottem pro následující období stávají slova pana Jana Wericha "... PO PRÁCI LEGRACI..." a já mám jen jedno jediné přání... Aby jsme oba byli zdraví a toto naše období trvalo co nejdéle.

Gordon setr

12.-13.9.2015 - X. Klubové Všestranné zkoušky MSKAO

Cílem naší letošní zkouškové sezóny byly Klubové Všestranné zkoušky Moravskoslezského klubu anglických ohařů. Zireček pracoval po oba dny téměř bez zaváhání a tyto vrcholné zkoušky dokončil v I. ceně s celkovým počtem 480 bodů, získal titul CACT, ocenění Nejlepší voda a umístil se na 5. místě v celkovém pořadí. Výstižné zachycení atmosféry Karolinou Vybíralovou.

Gordon setr

22.-23.8.2015 - Pohár vzpomínek 2015

Pohár vzpomínek pořádaný OMS Brno-venkov obsahující Podzimní zkoušky a Zkoušky z vodní práce, dokončil Zir v I. ceně s celkovým počtem 385 bodů - PZ 289 bodů a ZVP 96 bodů a obsadil v celkovém pořadí 3. místo.

15.8.2015 - 21. Memoriál Josefa Daňka

Tuto perfektně zorganizovanou okresní soutěž s více než dvacetiletou tradicí pořádanou OMS Prostějov Zir "doběhl" v I. ceně s plným počtem 184 bodů a umístil se na 2. místě v celkovém pořadí. Krásné zachycení atmosféry Jitkou Procházkovou.

Gordon setr

25.-26.7.2015 - X. Memoriál Josefa Lammera

Klubové zkoušky Moravskoslezského klubu anglických ohařů, Memoriál Josefa Lammera, obsahující Lesní zkoušky a Zkoušky z vodní práce, dokončil Zir v I. ceně s celkovým počtem 324 bodů - LZ 234 bodů a ZVP 90 bodů a v silné konkurenci se umístil na 6. místě.

Gordon setr

18.7.2015 - I. Těšanský Hastrman

Pro náš první "ostrý start" po téměř dvou letech jsme si vybrali Těšanského Hastrmana, Zkoušky z vodní práce se speciální disciplínou Přinášení kachny z uzavřené ohrádky. A přesto, že ne vše se nám podařilo tak, jak bychom si přáli a díky známce 1 z Nahánění v rákosí jsme zkoušku dokončili s 81 body ve II. ceně, byl to krásný začátek nového zkouškového období.

Gordon setr

27.6.2015 - Mezinárodní výstava psů INTERCANIS Brno 2015

V letošním roce jsme měli se Zirem naplánováno jen pár výstav a poslední z nich byla Mezinárodní výstava INTERCANIS v Brně. Z celého svého srdce děkuji Professional dog handlerce Jitce Svobodové nejen za to, co jsme díky ní ve výstavních kruzích zažili, ale především za její přátelství.

Gordon setr

11.1.2015 - Šampion šampionů 2014

V soutěži Šampion Šampionů České republiky si Zir od českých rozhodčích Ing. Václava Vlasáka, RNDr. Petra Dvořáka, Miroslava Václavíka a anglických rozhodčích Geoffa Corishe a Michaela Coada odnesl ohodnocení BOB a BEST IN GROUP 1.

Gordon setr

11.1.2015 - Pes roku 2014 ČeskoMoravská Kynologická Unie

V celostátní soutěži vyhlášené ČeskoMoravskou Kynologickou Unií Pes roku 2014 se Zir z Holubické stráně s 448,5 body stal vítězem VII. FCI skupiny a Absolutním vítězem všech plemen.

Gordon setr

13.12.2014 - Eukanuba World Challenge 2014 Amsterdam

Zir z Holubické stráně s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou reprezentovali Českou republiku na vrcholné kynologické akci Eukanuba World Challenge 2014 konané v Amsterdamu a i když z vylosované skupiny 2, kterou posuzoval chorvatský rozhodčí Damir Skok do finále nepostoupili, byla pro mě samotná účast na této výstavě obrovskou ctí a jedním z mých nejsilnějších zážitků.

Gordon setr

2.11.2014 - XXVII. Mezinárodní výstava psů všech plemen FCI Praha 2014

Tento víkend jsme se zúčastnili dvou Mezinárodních výstav pořádaných v Praze. V sobotu si Zir od irské rozhodčí McCarry Carrol Angie z třídy šampionů odnesl ocenění V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, Vítěz Prahy, BOB a ze závěrečných soutěží s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou od gruzínského rozhodčího Zazy Omarova BEST IN GROUP 3 a v neděli od slovenské rozhodčí Jany Janek z třídy šampionů ocenění V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, Vítěz Prahy a BOB.

Gordon setr

26.10.2014 - Evropská výstava psů Brno 2014

Z Evropské výstavy psů konané v Brně si Zir od italského rozhodčího Francesca Balducciho z třídy šampionů odnesl ohodnocení V.

25.10.2014 - Národní výstava psů Brno 2014

Z Národní výstavy psů konané v Brně si Zir od francouzského rozhodčího Dupase Jeana Jacquesze z třídy vítězů odnesl ohodnocení V3.

24.10.2014 - Výběr Eukanuba World Challenge 2014

Zir z Holubické stráně s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou se stali reprezentanty České republiky na vrcholné kynologické akci Eukanuba World Challenge 2014 konané v Amsterdamu.

Gordon setr

27.9.2014 - 23. Moravskoslezská národní výstava psů všech plemen Brno

Z této výstavy si Zir odnesl od polské rozhodčí Magdaleny Musial z třídy pracovní ohodnocení V1, CAC, NV, CAC ČMKU, BOB a ze závěrečných soutěží s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou od českého rozhodčího MVDr. Františka Šimka BEST IN GROUP 3.

Gordon setr

20.9.2014 - Mezinárodní výstava psů České Budějovice 2014

Z podzimní Mezinárodní výstavy v Českých Budějovicích si Zir odnesl od českého rozhodčího MVDr. Františka Šimka z třídy šampionů ohodnocení V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB a ze závěrečných soutěží s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou od českého rozhodčího Miroslava Václavíka res. BEST IN GROUP.

Gordon setr

30.8.2014 - Mezinárodní výstava psů Mladá Boleslav 2014

Z Mezinárodní výstavy v Mladé Boleslavi si Zir odnesl od polského rozhodčího Piotra Króla z třídy šampionů ohodnocení V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB a ze závěrečných soutěží s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou od slovenského rozhodčího Tibora Havelky BEST IN GROUP 1.

Gordon setter Mladá Boleslav

28.8.2014 - První Zirečkova štěňátka na Slovensku jsou na světě

V Chovatelské stanici Black Tan Setters přišla na svět první Zirečkova štěňátka na Slovensku. Kompletní informace o tomto vrhu naleznete na webových stránkách Chovatelské stanice Black Tan Setters nebo na odkaze POTOMCI.

19.7.2014 - Národní výstava psů Mladá Boleslav 2014

Z Národní výstavy v Mladé Boleslavi si Zir odnesl od českého rozhodčího Petra Buby z třídy vítězů ohodnocení V1, CAC, NV, CAC ČMKU, BOB a ze závěrečných soutěží s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou od českého rozhodčího Ing. Václava Vlasáka BEST IN GROUP a od českého rozhodčího Josefa Němce BEST OF DAY.

Gordon setter brno Klatovy

28.6.2014 - Národní výstava psů Klatovy 2014

Z Národní výstavy v Klatovech si Zir odnesl od českého rozhodčího Ing. Leoše Jančíka z třídy vítězů ohodnocení V1, CAC, NV, CAC ČMKU, BOB a ze závěrečných soutěží s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou BEST IN GROUP 3.

Gordon setter brno Klatovy

21.6.2014 - INTERCANIS Mezinárodní výstava psů Brno 2014

Z Mezinárodní výstavy si Zir od českého rozhodčího MVDr. Čestmíra Šrámka, CSc. z třídy šampionů odnesl ohodnocení V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB a ze závěrečných soutěží s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou od slovenského rozhodčího Tibora Havelky BEST IN GROUP 1.

Gordon setter brno Intercanis

15.6.2014 - Klubová výstava ČPSK Veltrusy 2014

Z Klubové výstavy Českého pointer a setter klubu si Zir od belgické rozhodčí Danielle Letroye-Lantin z třídy pracovní odnesl ohodnocení V1, CAC, KV, BOB a ze závěrečných soutěží od české rozhodčí Simony Svatoňové WORK BIS.

Gordon setter štěňata

6.6.2014 - Druhá Zirečkova štěňátka jsou na světě

V Chovatelské stanici Lovec z Gordonu přišla na svět druhá Zirečkova štěňátka. Kompletní informace o tomto vrhu naleznete na webových stránkách Chovatelské stanice Lovec z Gordonu nebo na odkaze POTOMCI. V případě rezervace štěňátka nás neváhejte kontaktovat.

Gordon setter štěňata

24.5.2014 - Mezinárodní výstava psů Litoměřice 2014

Z Mezinárodní výstavy psů v Litoměřicích si Zir s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou odnesl z třídy šampionů od českého rozhodčího Miroslava Václavíka ohodnocení V1, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB a ze závěrečných soutěží od slovenského rozhodčího Ing. Jozefa Jursy, CSc. res. BEST IN GROUP.

Gordon setter Zir - Mezinárodní výstava psů Litoměřice

17.5.2014 - Mezinárodní výstava psů Wieselburg 2014

Z Mezinárodní výstavy psů v rakouském Wieselburgu si od bulharského rozhodčího Likova Kamene Zir odnesl z třídy pracovní ohodnocení V1, CACA, CACIB a splnil tím poslední podmínku k udělení titulu Šampion Rakouska.

11.5.2014 - Pes roku 2013 Slovenský klub pointrov a setrov

V klubové soutěži vyhlášené Slovenským klubem pointrov a setrov o Nejlepšího výstavního psa roku 2013 a Nejlepšího pracovního psa roku 2013 se Zir z Holubické stráně umístil v obou vyhlašovaných kategoriích na prvním místě.

11.5.2014 - Klubová výstava SKPS Radošovce 2014

Z Klubové výstavy Slovenského klubu pointrov a setrov si od nizozemské rozhodčí Willy Duijnkerke Zir z třídy pracovní odnesl ohodnocení V1, CAC.

10.5.2014 - Klubová výstava MSKAO Slavkov u Brna 2014

Z Klubové výstavy Moravskoslezského klubu anglických ohařů si Zir od belgické rozhodčích Catherine Pil z třídy pracovní odnesl ohodnocení V1, CAC, KV, BOB a ze závěrečných soutěží WORK BIS.

Gordon setter Zir - Klubová výstava MSKAO Slavkov u Brna 2014

9.5.2014 - Naši prvorození jsou na světě

V Chovatelké stanici DAMA Krkonoše přišli na svět první Zirova štěňátka, která jsou zároveň posledními fenky Erica Sarmando Dream. Kompletní informace o tomto vrhu naleznete na webových stránkách Chovatelské stanice DAMA Krkonoše nebo na odkaze POTOMCI.

3.5.2014 - Mezinárodní výstava psů Praha 2014

Velkým úspěchem pro nás skončila Mezinárodní výstava v Praze. Zir si od české rozhodčí Heleny Dvořákové z třídy pracovní odnesl ohodnocení V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, Cruft´s nomination, Vítěz Prahy, BOB a ze závěrečných soutěží s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou od české rozhodčí Heleny Dvořákové BEST IN GROUP 1 a od českého rozhodčího Josefa Němce BEST OF DAY a BEST IN SHOW.

Gordon setter Zir - CACIB České Budějovice 2014

30.4.2014 - Druhá Zirečkova štěňátka se hlásí na svět

Sonografické vyšetření potvrdilo březost fenky Bellis Lovec z Gordonu a na svět se hlásí další Zirečkovi potomci. Štěňátka, která by se měla narodit kolem 6.6.2014, budou mít předpoklad výborného exteriéru a vynikajících loveckých vlastností. Veškeré informace naleznete na webových stránkách Chovatelské stanice Lovec z Gordonu nebo na odkaze POTOMCI.

26.4.2014 - Mezinárodní výstava psů České Budějovice 2014

Z Mezinárodní výstavy v Českých Budějovicích si Zir od české rozhodčí Hany Kunfalvi z třídy šampionů odnesl ohodnocení V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB, ze závěrečných soutěží s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou od slovenského rozhodčího Vladimíra Piskaye BEST IN GROUP 1 a od českého rozhodčího Otakara Vondrouše BEST OF DAY.

Gordon setter Zir - CACIB České Budějovice 2014

12.4.2014 - Národní výstava psů všech plemen Ostrava

Z Národní výstavy v Ostravě si Zir od českého rozhodčího Petra Buby z třídy vítězů odnesl ohodnocení V1, CAC, NV, CAC ČMKU, BOB a ze závěrečných soutěží od českého rozhodčího Miroslava Václavíka poprvé s Professional dog handlerem Jitkou Svobodovou res. BEST IN GROUP.

Gordon setter Zir - NVP Ostrava 2014

2.4.2014 - Potvrzena březost

Na základě sonografického vyšetření byla potvrzena březost fenky Erica Sarmando Dream a na svět se hlásí první Zirovi potomci, kteří by se měli narodit kolem 10.5.2014. Štěňata z tohoto spojení mají předpoklad výborného exteriéru a vynikajících loveckých vlastností. Veškeré informace naleznete na webových stránkách Chovatelské stanice DAMA Krkonoše nebo na odkaze POTOMCI.

30.3.2014 - Viktory Show a DUO CACIB Nitra 2014

Uplynulý prodloužený víkend jsme se zúčastnili tří výstav ve slovenské Nitře. V pátek si Zir z Viktory Show od slovenského rozhodčího Ing. Jozefa Jursy, CSc. z třídy šampion dospělých odnesl ocenění CAC a Victory Winner, v sobotu z Mezinárodní výstavy od slovenké rozhodčí Jany Janek z třídy šampionů ocenění V1, CAC, CACIB, BOS a v neděli také z Mezinárodní výstavy z třídy šampionů od ukrajinské rozhodčí Zoji Oleinik ocenění V1, CAC, CACIB, BOB. Během tohoto úspěšného víkendu se Zirovi podařilo splnit veškeré podmínky a stal se Slovenským grand šampiónem.

Gordon setter Zir - DUO CACIB Nitra 2014

8.3.2014 - Pes roku 2013 Moravskoslezký klub anglických ohařů

V klubové soutěži vyhlášené Moravskoslezským klubem anglických ohařů Pes roku 2013 v kategoriích Výkon a Exteriér se Zir z Holubické stráně umístil v obou vyhlašovaných kategoriích shodně na druhém místě.

23.2.2014 - Mezinárodní výstava psů DUO CACIB Brno 2014

Tento víkend jsme se zúčastnili dvou Mezinárodních výstav DUOCACIB pořádaných v Brně. V sobotu si Zir od slovenského rozhodčího MVDr. Vladimíra Piskaye z třídy šampionů odnesl ocenění V1, CAC, CAC ČMKU, CACIB a nominaci na Cruft´s a v neděli také od slovenského rozhodčího Ing. Stanislava Stanovského z třídy šampionů ocenění V1, CAC, CAC ČMKU a CACIB.

Gordon setter Zir - DUO CACIB Brno 2014

18.1.2014 - Medzinárodná výstava psov WINTERSHOW 2014 Trenčín

Zir - třída šampionů, český rozhodčí Miroslav Václavík, ocenění V1, CAC, Res. CACIB, zahájen Slovenský grand šampión.

Gordon setter Zir - MVP Trenčín

5.1.2014 - IX. Hanácká národní výstava Brno

Letošní výstavní sezónu jsme zahájili IX. Hanáckou národní výstavou v Brně a Zir si z třídy vítězů odnesl od českého rozhodčího MVDr. Františka Šimka ocenění V1, CAC, CAC ČMKU, NV a BOB.

Gordon setter Zir - IX. Hanácká národní výstava psů v Brně

Tvorba www stránek pro chovatelské stanice, grafické návrhy, focení psů, vizitky, focení psích výstav, reklamní grafiky pro krycí psy a vrhy